13.12.2022 г., 18:31 ч.

Посребрена умора 

  Поезия » Философска
326 2 4

Не искам аз да съжалявам,
да търся нечия вина.
И друг без жал да наранявам,
да тровя чуждата съдба.

 

Аз мога бързо да прощавам,
макар да плача след това.
На никого не отмъщавам
за рани в моята душа.

 

Но стига мъки и проблеми,
един живот живеем, знам…
И затова не сме родени
да свеждаме очи от срам.

 

Защо в живота не преминем
достойно, с вдигната глава!
Добро и зло да преживеем
със сила, ум и доброта.

 

Дано в очите уморени
не крием мъка и тъга.
Така в косите посребрени
да грее само мъдростта.

© Райна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво.
  • Хубаво и с чудесен ритъм!
  • Хубаво е! Житейският път е труден и може би след много грешки, неправилни и необмислени решения, и не на последно място умението да се прощава, идва мъдростта.
    Поздрав!
  • Браво! Много ми хареса.
Предложения
: ??:??