31.01.2012 г., 9:06 ч.

Посредствен роман 

  Поезия » Пародии
741 0 5

В нейния посредствен, стар роман,
надлъгваха се овехтели истини.
Героят в него винаги бе сам,
понеже беше главен. И единствен.

И героинята му винаги бе тя -
единствено число, сегашно време...
Роман без ревност, болка и тъга,
че друга може да й го отнеме.

Отпиваше от своята любов
в премерени, съвсем разумни дози.
Героят й послушно бе готов
да бъде част от дневника й розов.

Но, както го изискват правилата,
и тук /от скука/ следваше завръзка.
Писателката  усложни играта,
почувствала се палава и дръзка

и - неочаквано, дори за нея -
в романа включи героиня млада.
Героят й / от мъжко лицемерие/,
я обяви за грозна и досадна.

Щастлива от фалшивата му вярност
и повече от всякога небрежна
щом стигнеха нещата до реалност,
не забеляза странната му нежност.

Чак в края на романа ги разкри,
а изневярата бе крайно унизителна...
И в епилога просто ги уби.
Така романът стана поучителен.

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??