16.06.2013 г., 11:15 ч.

Посвещение 

  Поезия » Друга
592 0 6

 

 

Посвещение

 

                     на дъщеря ми Мария


Не вярвай на всичко, което ще кажат
за твоя изстрадал баща,
защото словата за миг разрушават
най-свидни и скъпи неща.


Неща като чест, като съвест и вяра,
достойно преминал живот,
през който подавах десница корава
на хората с много любов.


Когато бях млад, скорострелно нахлувах
във светлите дни устремен.
Обиди жестоки понякога чувах
от хора – най-близо до мен.


Допускал съм грешки – и падах, и ставах,
поемах отново напред,
но никога никого аз не предавах,
не лъгах, не крадох, не взех...


Лъжите в живота дълбоко раняват
и шибат със жилав камшик.
Навярно, без милост, така проверяват
в човека – човешкия лик.


Дано издържал съм го изпита труден
с оценка прилична, добра...
Дано не рекат, че съм бил неразумен,
докàто съм бил на света.


Изисквах от тебе да можеш да тичаш,
да станеш, ти
силна жена.
Научих те само добре да обичаш,
да мразиш
ще можеш сама.


Морето житейско надига вълните
опасности дебнат отвред,
но ти продължавай ведно със мечтите
и смела бъди занапред.


Не бях безпогрешен, не бях и покварен,
раздадох усмивки безчет.
Затуй на съдбата съм аз благодарен,
че имах в живота си
теб!

 



© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • бащино, мило!
    щастливец!
  • Дъщеря ти може да се гордее с теб! Поздравления !
  • Поздрав и от мен!
  • Невероятна бащина изповед! Аплодирам те от сърце!
  • Нежно, силно! Бащината обич е една магия!
  • Добър пример даваш Росене във време в което добродетелите са подложени на изпитание, време в който прогресират наглите, нечестните, безскрупулните. Защото "каква полза, ако човек спечели целия свят, но изгуби душата си?" /Мат. 16:26/
Предложения
: ??:??