11.10.2021 г., 10:57 ч.  

Повод за отлитане 

  Поезия » Любовна, Философска
280 3 8

ПОВОД ЗА ОТЛИТАНЕ

 

Поредният септември е отминал

и утолил е дългата ми жажда.

Аз нежните му тишини обичам –

през зимата не исках да се раждам.

 

Намирам смисъла да съм покоят.

В примирие листата да превръщам,

когато сенките подир пороя

завръщат се в смълчаната ми къща.

 

Дали погрешно себе си потърсих

сред сферите на летните лозници?

Горчилката след всички земетръси

не е причина да отглеждам птици.

 

Настръхне ли от кукувича прежда

и орехът започне ли да капе,

ръце разтварям – с беглата надежда

че някой ден ще бъда ангел.

 

Заложник стана синьото ми лято

на лудости и неизбежен огън.

Да притъпя е трудно сетивата,

да обуздая любовта – не мога.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??