Този поглед изкусително страстен,
зноен и опияняващо властен,
като с перце докосна лицето,
но ме улучи право в сърцето.
Съзрях във теб чаровник атлетичен
и тъй неустоимо магнетичен,
който със огън и плам в очите
остро в душата заби стрелите.
Обграден бе с тълпа почитатели,
като теб все заклети мечтатели.
Сред стаената тяхна възхита
забелязах в теб болка прикрита.
А смесица една, изключителна,
от сила и ранимост чувствителна
главоломно душа разтрепери
и отново в сърцето уцели.
И с душевен подем заразителен,
но присъщ на децата – пленителен,
със новаторски дух ти разпали
милиони пламтящи пожари.
Постепенно със мъжка увереност
и младежка душа, със отмереност
открехна тайна до вчера врата –
вратата скришна на съблазънта.
А сетне, в Избраница ме превърна
и с обич грижовна нежно обгърна.
Прозрях, че във този земен живот
съм чакала точно тебе… любов.
Веси_Еси (Еси)
© Еси Всички права запазени