Пред очите ми е
като червило на проститутка
ярко и размазано
крача си по улицата
и се усмихвам
само на кофите за боклук
някой е надраскал витрините
с пошло мигащи
коледни лампички
и е повърнал гирлянди
върху елхата на центъра
минувачите
са толкова друсани
с безразличие
не знам защо
но ще вляза в първата
книжарница
да потърся
някой наръчник
за безболезнено самоубийство.
© Мария Василева Всички права запазени
Жестока си!
А, толкова обичам да вниквам в стиховете ти..., отвъд повърхността...
Там има необятност...