31.08.2007 г., 1:05 ч.

Пречистване 

  Поезия
914 0 32


                                       В храма влизам,
                                       с трепет.
                                       И с грешна душа.
                                       Търся прошката
                                       в очите на иконите.
                                       Не съм сама.
                                       Догаря във ръката ми
                                       свещта.
                                   
                                       Чуй ме,
                                       Майко, Богородице,
                                       от сърце благодаря.
                                       Боже, мили,
                                       ти, който винаги си с нас,
                                       пази ни от несгодите.
                                       Пази ни
                                       от самите нас.
                                       Нозете ми ги няма,
                                       във въздуха стоя,
                                       а душата ми -
                                       пречистена,
                                       чиста е
                                       като сълза.   
                                       Не съм сама.
                                       До мен е святостта.                 
                                          

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??