19.12.2016 г., 0:10 ч.

Пречистване 

  Поезия
534 1 10

Скръбта ли е последната утеха -

пречиства те и толкова боли,

изгубваш се в най-тясната пътека

но всичко в теб крещи: "Върви"!

 

А в пътя, пламнали огньове

изгарят тленните нозе,

превръщат миговете в дни сурови

и сякаш ... няма накъде!

 

Скръбта ли е последната надежда

с която днес си призован!

Улавя те и тихо те повежда

към залеза, от святост изтъкан!

© Руми Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??