30.05.2013 г., 12:53 ч.

Пред оградата на свободата 

  Поезия » Любовна
519 0 3

Като в приказка - дълго бях скитал -

клан-недоклан и дран-недодран…

Писма ти пишех от дъжд на вятър,

провождах ти поздрави.

На умрял лисугер се правех

щом попаднеше в моя град…

Хем исках да бера с пълни шепи,

хем ме плашеше страшното „ПОСЛЕ”.

 

Днес се облизвам за ябълки

от твоя рай,

а ти ми твърдиш, че

ябълките са свършили…

Ям и ягоди, и малини, къпини даже,

и не само през май,

но този път явно градината сбърках.

 

Прескочих безброй огради,

под храсталаци дълго пълзях,

отвързан - достигнах кайначето

на твоя тъй бистър поглед…

С диви круши ще напълня торбичката,

късметлийското камъче не ме позна

и ще тръгна -

все още по гърба ми висят

парчета непипната кожа…

 

© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сладкодумно!
  • Ех, че хубаво! Много сладуранско.
  • Давам едно кило ябълки ( явно и ти като мен си им фен ) да те видя как се правиш на умрял лисугер
    Интересно!
    Ъ, хубав стих де
Предложения
: ??:??