31.03.2023 г., 7:18 ч.

Пред погледа на Бог 

  Поезия » Философска, Гражданска
193 0 2

 

Множат се сякаш катаклизмите
във паралел със греховете,
а земетръсите във мислите
на хората във умовете
все повече се концентрират
от аз-ът и от суетата,
и в огледалото намират,
какъв е смисълът в нещата...

Да страдам вече нямам нерви!
И аз поел съм май натам
в поредното модерно селфи
да снимам своя задник... в храм...

Така поне в сомозаблуда
ще съм зомбирано-нормален,
но няма как такъв да бъда,
признавам някак си печален,
защото точно от такива
светът към ада е тръгнал -
Човещината си отива
в първичната, начална кал...

Ще се опомним ли навреме,
или и Господ ще реши,
каквото дал е, да го вземе,
оставяйки ни... без души...

 

15.03.2023.
 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??