22.04.2017 г., 0:46 ч.

Пред Трибунала на Честта 

  Поезия » Свободен стих, Друга
364 2 1

Когато ме изправят

                               пред Трибунала на Честта,

когато ме попитат:

                              - Как е името ти?

Ще отговоря: - Нямам име.

Защото името е граница.

Когато ме попитат:

                                - Кой си ти?

Ще кажа:

               - Бях войник на злото.

Защото само злото

                               ражда силата

                                                      която го убива.

Когато ме попитат:

                              - Коя бе тая,

която те укриваше ранен?

– Сестрата на Човешката Ненавист -

                                 Голямата Любов ще отговоря.

И правото отново ще е тяхно.

Ще бъда от безкрайната редица,

разстреляни. Но без да им приличам.

А после... Въздухът

                              ще бъде повече

за тези, които ме обичаха.

 

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трибунал,Зло,Ненавист,Разстрел,доста злокобно звучи.Добре че накрая остава малко въздух в повече.
Предложения
: ??:??