28.06.2019 г., 20:15 ч.  

Пределна точка 

  Поезия » Философска, Друга
580 8 15

       Изгубих си пантофката на Пепеляшка.

 

                   Затичах боса по брега.

                Морето – приказна каляска,

              вълната – фея розова в нощта.

               Звездите – мънички фенери,

                осветяват пясъчни недра.

          Пределна точка – любов в безкрая,

                очаква порцеланова тъга.

          И в миг затишие, сигнал подала.

          Препуска черна грива в тишина,

               оседлана от вдовица-бяла,

       тръгнали към бездната на вечността.

                Там, до пясъчните дюни.

         Магнетичен! Скок! В едно море!

 

           Порцеланът може да се счупи...

          Свят – пантофката държи в ръце!

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??