10.07.2021 г., 10:42 ч.

Преди отплаване 

  Поезия » Философска, Друга
273 3 4

Преди отплаване

 

Преди отплаване различни

в главата мисли се тълпят

и реални, и мистични

те бързат да се предредят.

 

Загадъчен космичен вятър

очаквам да ги подреди́

преди да тръгна в Необята –

запомнил старите следи...

 

... Нали да мога да се връщам,

да ме посрещат със любов –

аз първо, без да се обръщам,

за Тръгването съм готов.

 

След мене трябва да заплачат               7

една жена, едно дете

и на Началото във здрача

да махат със надежда  те...

 

Да се завърна от Безкрая

аз първо трябва да съм бил

пленен от чудната омая

и Вечността да съм открил...

 

А на Живота как проблема

възможно е да разбереш !...

Родиш ли се си без дилема –

кодирано е: да умреш!...

 

И трябва Времето, което

съм безразсъдно разпилял

да разбера, че е отнето

на Вечността от моят дял...

 

А всеки дълъг път започва

(това разбрах в случайността!)

със болка, дето се проточва

и никога на свършва тя!...

 

Рзтворен сам из Нобята,

с вълните да си бил – вълна

и бил си с вятъра побратим

залутан из Безкрайността...

 

Но колкото да си далеко

и бил си в бурите навън –

една тревясала пътека

те стряска винаги насън...

 

... О, не по  лунна магистрала

трептяща с морската вода,

а мъничка, една такава

отвеждаща те у дома!...

 

На диви билки с аромата,

обрасла с мъх и със трева:

Единствената на Земята

през Вечността и след това!...

                            

09.07.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??