13/ПРЕДПРАЗНИЧНО
Очакват празника на наш'то село.
И всички се приготвят за това,
Тук всеки върши това най-умело,
напрягайки си умната глава!
И бабите се готвят в махалата,
с мотики тесат буйната тревата
и махат всичко гнило пред вратата,
щом ще помогне с нещичко това.
Нали децата в село ще се върнат,
със внуци, синове и дъщери
и тихото гнездо ще преобърнат,
към някогашните щастливи дни...
Те вече не се връщат и в неделя,
да стоплят малко старческите дни
и Самотата гдето ги отделя,
за малко време ще се отдели.
Щурее в селото дори и кмета,
в мегдана бори старите треви
и в селото е работа подета,
със вар бордюрите да поднови.
Салачите сред село да положи,
да хапнат хората добра храна...
Оркестър да докара, ако може
и в село да отекне песента!
27.06.2014г. Драгойново
© Христо Славов Всички права запазени