8.03.2018 г., 11:27 ч.

Предпролетно настроение 

  Поезия » Философска
923 4 13

Небето олекна, намигна игриво,
усмихна се  ведро със слънчев загар.
Докосна земята, обгърна грижливо
със шарено палав, пробляскващ воал.

На клоните тъжни  с целувка се врече,
любов им изпрати чрез птичата глъч.
Перце романтично сърцата облече
с искри, за да палят  очите без злъч. 

И те заблестяха, щастливо, по детски,
широко отворени пак за света.
В тях южният вятър  завихри  контешки,
предпролетно куп от добри чудеса.

Потръпна земята за раждане ново,
кокетно, по женски, разкърши снага.
Захласнато, вятърът  пееше соло...
любовната ария за пролетта.

© Таня Мезева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя пролет »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??