26.02.2009 г., 14:50 ч.

Предсказана 

  Поезия » Друга
2125 0 49
Предсказаха ме някакви гадатели,
преди да осъзнаеш,
                                           че ме има,
а можех по чертите на ръката ти
съвсем незабелязано да мина.
И щях да съм сама,
                                 недоврачувана.
Без никакви претенции за обич.
Без мисъл,
           че дори съм съществувала.
Без чувството,
                    че в шепата ме носиш.
Макар
                че ме забавиха годините,
повярва,
                   че ще дойда безусловно
и мрежата от дланно теснолиние
постла ми със килим за по-удобно.
Дочака ме,
                      защото съм заслужила.
Защото съм предвидена за тебе.
Но страх ме е,
                     че в дланите на другиго
така ще съм предсказана след време.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??