не се напиват със кръвта ми...
... и с фанатизма на лудите
се хранят с душата ми...
а после лицемерно вярват,
.. че са единствени... не! а са първите
изпаднали в катарзиса
на неразбраното женско послание
(а сърцето ми е блюдо с предястие -
езическа същност изтъкана
от неистова страст и желание)
... после отпиват бързо... на глътки
от виното за първо причастие...
и оцелели на тази библейска трапеза
сами се разпъват на кръста...
после пак сами се помилват -
(... това е някаква житейска антитеза)
а след мене няма ерес...
и виното е търсено покаяние -
(... замества плът, замества и кръв)
и пред олтара на душата
... е най-неочаквано наказание...
(а ябълката не е просто десерт...
а единствено мъдро послание)
Жени Иванова
© Jasmin Всички права запазени