10.12.2019 г., 10:41 ч.

Пагане́ 

  Поезия
445 4 7

От завесите звездни късам нощно небе –

овкусявам салата с «Дисниленд по китайски»,

ръся въглени с лудост в адски люто шкембе

от зимуващи раци, уж живели по райски...

 

В полунощ режа час от забравени страсти,

поизносени в джоб от жилетка на луда.

Готвя веща рецепта за петък тринайсти,

чак до кокал изпечен и с висяща присъда

 

За десерта е късно! Ни съм Бог, ни съм Юда!

Ще почерпя Луната с къс от хлебно парче

потопено до гуша. Бе́з вино́... без принуда,

а горчи от танин и душа от сърце ще рече́:

 

„Щипка сол?! Блюдо искам за цяло следястие.

Тъмнината е празник. Светлината – присъда!“

Лумва огън от съвест, а пепелно щастие

ще отсъди по женски: “Пагане́* още мърда!“

 

*Пагане́ - архетип на тъмната, скрита страна на женското начало, като част от проявлението на Твореца в света на дуалността.

 

© Всички права запазени

не се напиват със кръвта ми...
... и с фанатизма на лудите
се хранят с душата ми...
а после лицемерно вярват,
.. че са единствени... не! а са първите ...
  583 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Гавраил и Надето - Благодаря, че е стигнало и да вас!
  • Разкошно е, Красе!
  • Прочетох с удоволствие.
    Поздравление!
  • Много ми хареса
  • Радвам се, Жени. Знам, че е различен, но тъй като е твой подарък, важно е че е стигнал до теб!... А Юри като един изявлен "кулинар " се е пъхнал в нашата кухня... от сърце! И аз ти благодаря!
  • Ех, Краси! 😋 Толкова е хубаво! 😋
  • какъв подарък си ми направила, Краси... и какъв великолепен стих! Благодаря от сърце
Предложения
: ??:??