4.07.2012 г., 14:20 ч.

Предзалезна любов 

  Поезия
646 0 10

ПРЕДЗАЛЕЗНА ЛЮБОВ

 

Угасват чувства, страсти избледняват...

В живота, все по-труден и суров,

единствено спасение остава

предзалезната, тихата любов.

 

Амбиции, надежди се стопяват...

Но като най-последен благослов

след залеза на времето изгрява

последната, най-чистата любов.

 

Навън е зима, вятър сняг навява...

Но на сърцето в тихия алков,

като звезда денница се явява

спасителната истинска любов.

 

И няма друга на света такава –

кристално ехо на сърдечен зов.

И в тихите пространства зазвучава

кантатата на вечната любов.

 

На младостта пламтящата жарава

е сива пепел. Но със огън нов

животът бързотечен ни дарява.

Това е тя, последната любов.

 

Тя свети чиста, като пламък в мрака,

на времето под тъмния покров.

Щастлив е, който в своя ден дочака

предзалезната, святата любов.

 

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??