13.12.2011 г., 20:18 ч.

През огън и вода 

  Поезия » Любовна
797 0 9

 

Изви се пъстра есенна дъга,

целуна моя праг и стана пристан,

до който спря най-земната звезда...

Взриви се в пурпур... И света пречисти.

Тя ми дари единствен път до теб.

Две птици глас извиха в небесата,

по хребета препуснаха коне...

Прегръщаше ги северния вятър.

И камък върху камъка се спря,

за да поеме жадните ми стъпки.

Лицето си покрих със тишина,

Не се отказах и към теб пристъпих.

Но стисках в шепа сетната мечта:

да приютиш една номадка дива,

преминала през огън и вода,

за да е с теб

                      и да остане жива...

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??