23.05.2024 г., 20:06 ч.

При дявола душа ще заложа 

  Поезия » Философска
163 1 2

Днес никой никого не пита

дали в миналото някога е крал,

защо е има голямата свита,

какъв живот преди е живял!

 

И аз при дявола душа ще заложа,

но Ти, това дали ще понесеш,

тая моя мимикрия, о Боже,

преди тялото ми да направиш леш/

 

От света всичко живо си отива,

остава вечна планината от гранит,

дали право си живял или криво,

бордей или царски бил е твоят бит!

© Никола Яндов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??