31.07.2016 г., 10:59 ч.

Причина без повод 

  Поезия » Друга
354 0 2

ПРИЧИНА БЕЗ ПОВОД 
Р.Чакърова 

 

И той ли?  Последният щъркел 
остана вдовец посред лято?... 
Щурецът си тръгна объркан 
от пресния гроб покрай блатото... 

 

Платили му бяха за сватба 
и валсове беше научил.
Да идва защо ли му трябваше?...
И тази неделя - не случи. 

 

Но бъчвите, виж, не отказаха 
да леят наздравици тумбести.
(И совите нищо не казаха,
и нищо не беше учудващо...) 

 

От случая тръгна мълвата 
за новия график сезонен. 
В излишък заспаха цветята, 
върбите заплакаха с клони... 

 

Нали са ги кръстили плачещи -
и всичко бе някак си редно. 
Зеленото явно не значеше 
друго, а само - последно... 

 

Една богомолка сконфузено 
от срам пред дъжда се прекръсти.
И вятърът, някак си южно, 
напомняше мнимо присъствие. 

 

А някакво плахо възникване 
си търсеше своя причина 
без повод отново да свикне 
с цвета на небесното синьо... 

 

Лондон 2016 '

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??