6.08.2008 г., 15:59 ч.

Приказка от старо време 

  Поезия » Друга
546 0 8

Като малка татко ми разказваше

за град голям, от старо време,

Драговец, така се казваше,

още в шести век строен е.

 

Руини от него днес останали,

пазят страховити спомени

от славното, Априлското въстание

и кланета незапомнени.

 

В Червената черква и  днес

по стените и овални с арки,

белег от смъртта ще разчетеш

и следи от кръв все още ярки.

 

На внуците  разказвам с гордост,

да помнят приказката стара,

че смел и храбър е народът ни

и не е предавал свойта вяра.

 

А местните до днес зачитат

историята на този храм,

на трети ден Великден, почитат

мъртвите и помен правят там.

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??