31.12.2009 г., 1:24 ч.

Приказка за блатото 

  Поезия » Пейзажна
554 0 0

 

На ръба на застояло блато,

мечтаещо да бъде океан,

застанала съм някак плахо

и съм потънала в среднощен блян.

 

Там някъде, отвъд водата,

се крие тайнствена душа,

прикрита тайно  от съдбата,

открила силата  на любовта.

 

Разказват хора по земята -

тук някога е имало море,

изчезнало от силата на самотата,

избягало към синьото небе.

 

Преди във този кът

лекували са хора свойта мъка,

сега е само блато мътно,

което океана вика...

 

Осъзнала истината за света

полу-разсеяна шептях:

океан и блато всеки е по пътя

и свойте размисли редях...

 

на ръба на застояло блато,

 мечтаещо за  бурното море.

Обзета от страданието плачех.

Протягах към водите му ръце...

 

 

 

© Може би закъсняла Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??