5.06.2009 г., 12:41 ч.

Приказка за ново утре 

  Поезия » Философска
488 0 5

Небето не помръдва и е скучно,
вятърът заспал сънува духове.
Тревата е безлична - не е вкусна,
а лятото изгуби се във слухове.

 

 

Китарата е няма - непотребна,
спринтираш, ала падаш - спънат кон.
Земята е квадратна - неугледна,
и лампа липсва в мрачния салон.

Но този песимизъм възпитава
и само оптимистът би разбрал,
че всяка дума нова приобщава,
че всяка рима всъщност е парцал...

 

със който ще изтриеш Ти следите
от калните обувки на света
и тласкан от копнеж, ще раждаш дните,
в които ще е светло - ще си цял.

Защото трябва много да се вярва,
защото днес е утре, но и вчера,
а стъпките са малки на финала
и с тях достига се отвъд Венера.

© Заличен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??