29.11.2011 г., 11:37 ч.

Приключва ли вече? 

  Поезия » Любовна
708 0 4

 

Тази любов приключва ли вече?

Тази, която насича ме вътре и трови кръвта ми.

Не онази, която прегръщаше нощем, тя е далече!

Тази, която болна изнасилва деня ми.

 

Тази, която ù риташ стола и бесиш,

а душата ù ме стъпква, щом ридая в ъгъла на пода.

Приключи ли, ела над тялото ми да посветиш,

носи ми свитък, карта с пътища към небосвода...

 

Идва ли денят, във който да пропадна,

ще изчезне ли лицето ти от всички стъкленици?

Душа, умираща във стая болнична и хладна,

прокрадвай се и даже в мъртвите зеници.

 

Тази любов приключва ли вече?

Не онази, дето и на Антарктида ще кипи - тя не ще умре.

Пресъхнах и смалих се, ослепях, а ти ми рече:

„Прекрасна си сърна, а аз ще те държа!”,

застреляй ме, агонията да спре...

 

© Безстрашна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??