28.11.2017 г., 16:14 ч.

Природата на любовта 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска, Свободен стих
422 0 0

Вали дъждът със страшна сила,

а слънцето е скрило усмивката си мила

зад облаците буреносни, посивели - 

черни, пухкави къдели.

 

Вали, сякаш мъка се излива

сред природата красива, 

сякаш някой тихо плаче

с нежен глас на пеленаче.

 

Вятърът бучи и вее

и гръмката си песен пее, 

дървета кара да танцуват, 

а водите - бурно да лудуват.

 

Досущ като човешката душа,

изпълнена със вечна чистота - 

това е бурята през пролетта -

невинната природна красота.

 

И продължава пламъчето да гори

от късна нощ, чак до ранните зори.

Гори чрез магическата сила

на твоята усмивка мила.

 

Нашето време на Земята

недостатъчно е да сломи душата,

именно .. затова не се предавам, 

а мисли и сърце на теб отдавам.

 

© Йордан Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??