10.12.2017 г., 22:19 ч.

Природата ще ме прегърне 

  Поезия » Философска
270 0 2

Природата ще ме прегърне

 

Събудих се и бях потресен,
че лебедова песен пея,
че съм дошъл до свойта есен
и от това благоговея!

 

Разбира се не съм  щастлив,
че дните са ми преброени,
че скъсам с този свят красив
и с навиците усвоени!

 

Но гледам този свят с очи,
че още слънцето ме грее
и ме дарява със лъчи,
тъй както само то умее!

 

Че съм под синьото небе,
и "органите" ме даряват,
че "егото" ми пак гребе
и чудесата ми успяват!

 

Че още съм на този свят,
и  още дни ми се даряват!
Не се надявам на обрат,
но със надеждица оставам!

 

И аз безброй дни пропилях,
не чакам някой да ги върне,
но с воля и без лепкав страх,
природата ще ме прегърне!


  05.12.2017г.София

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??