Разстреляй ме! И без това съм свикнала
(от болка вече няма накъде).
Не ме е страх, защото съм единствена,
прераждаме се... и се деля на две.
Убий ме! Даже два пъти, ако поискаш
(изобщо не ми пука от смъртта).
Пред мене тя изглежда твърде ниска,
косата ù... прилича на метла.
Отричай ме! Безповодно - по памет,
задраскай всички снимки и писма.
Аз пак ще дишам в тебе като навик,
очите ти... с очите си ще спра.
Избягай ме! На сто километра време,
смеси лицето си със чуждите лица.
Опитай всичко, за да бъдеш ти без мене,
и щом ти писне... прибери се у дома.
© Мария Всички права запазени
очите ти... с очите си ще спра."
И пак браво!Радвам се, че те открих.