2.04.2016 г., 17:42 ч.

Присъствие 

  Поезия » Философска
411 0 9

Накъсано догаря
притихващият залез.
Дълбоката му рана
нощта притиска с палец.

Облизва го южнякът,
гората го пречиства,
измива го реката
със сребърни мъниста.

Това е да се върнеш
на детството във края.
Да няма нито мъртъв -
ни жив, да те окае.

И мъката - да хлопне
вратата подир тебе.
Отишъл си е попът.
А ти си непотребен.

Прегръща те брезичка
и нищичко не пита.
В родината си ничий.
И тъй космополитен.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??