29.09.2012 г., 23:55 ч.

Приятел 

  Поезия » Друга
812 0 5

 

Приятел

 

 

Имам си приятел нов,
с тебешир го нарисувах.
Очертах го със любов 
вчера, докато лудувах.

 

Нарисувах му очички,
нос, уши, уста, коса.
Исках да го видят всички:
- Боже, колко съм добра...

 

Легнах на земята прашна
и го хванах за ръце.
- Вижте колко съм опасна 
със балона на сърце...!

 

Ала изведнъж задуха,
тъмен облак се яви.
Силен дъжд над нас запука 
и за миг не се смили.

 

Стиснах си с ръце очите,
бурята докато спре.
Всичко от дъжда изтри се,
и балонът на сърце.

 

Слънцето изгря отново,
нарисувах му една дъга.
Имам си другарче ново,
пак започваме игра!

 

29.09.2012г. Силвия Даракчиева

© Силвия Даракчиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??