8.04.2014 г., 20:46 ч.

Приятелят с целунато перо 

  Поезия » Друга
631 0 10

ПРИЯТЕЛЯТ С ЦЕЛУНАТО ПЕРО

 

               На Николай Дялков - Bohem


 

Един приятел книжка подари ми
и с нея ме направи по-богат.
Познат ми е от няколко години,
а вече го усещам като брат.
 
Спечели ме с човешката си скромност,
с вродената си дарба да твори
лирично, с поетична отговорност –
еднакво и да радва, и крепи.
 
И аз пописвам – стихчета, поеми –
когато ме споходи самота,
но като него, дявол да го вземе,
не мога да създавам красота.
 
А той умее тайно да дарява
спокойствие в забързания ден,
с премерената в думите жарава –
жадувана от всички и от мен.
 
Далече е, но зная – той живее
и по е твърд от нерушима сплав –
доброто да открие и възпее,
светът ни да е чист, и да е здрав.
 
С целунато перо душите мие,
помилвани ги тласка към възход,
а аз мечтая всеки да открие
приятелство такова – до живот!
 



© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??