12.10.2019 г., 18:36 ч.

Призрак 

  Поезия » Любовна
398 0 2

Отдавна място няма

за мене на този свят.

Лутам се между

събития, места и думи.

Зове ли ме вече

черната земя?

В гробищата

пращаха ме.

Там ли трябва

аз да ида?

Или на брега

на безкрайната вода,

във нея да вляза

и да не изляза нивга.

А вълните да ме

люшкат насам-натам

като изоставена

лодка без кормчия.

До мен те няма.

Призрак ли си ти?

Търся те сред знаци,

музика и думи...

Тишината само ми мълви

за болките ти,

за копнежите ти,

за успеха...

И пак се лутам...

И пак те търся...

Но болка единствена

в сърцето ми тежи

и тя е, че не си до мене...

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??