Сине, нека ти разкажа приказна една
как човекът сам ограбва собствената си душа.
Имало преди години в мъничко селце
трима братя, три върлини, със добро сърце.
Те, във селото разказват, винаги били напред,
усмихнати и работливи, с весел нрав навред.
Имали си много те надежда и добро сърце
и били щастливи в малкото селце.
Ето ти една неделя, (за зла им участ, ако щеш)
минал покрай село - Продавачът на мечти -
(мечти срещу надежда - той продава и до днес).
Нашите задружни братя се зарадвали, дори
и откупили със надежда всичките мечти.
След това във село казват: от братята ни вест.
Всеки със мечта прибрал се, но пък без надежда -
и заспало времето в тях.
Ето, сине, за това ти казвам: не продавай за мечти!
Можеш да постигнеш всичко със надежда,
дори и не измислените си мечти.
Трябват само - Вяра и надежда.© Петя Данаилова Всички права запазени