1.02.2017 г., 11:28 ч.  

Продължение на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
380 0 0

80/А  има  и други  подходи...

с които шашмите ще спрат!

Той в коренни промени води,

но той е  правилния път!

С инстинкта си човек се пази,

и скача бурно или лази

и с разума от кръв и плът,

нещата ще се съхранят!

Защо му слагаме окови,

човекът сам ще се спаси,

но трябва да му обясним,

че има работа с отрови!

И тъй разумния човек,

Ще съществува век след век!

 

 

81/Защо безумните забрани,

от  истините ни делят

Човекът по-добър ще стане,

безсмислията му щом спрат!

А трябва истината, друже,

нагледна да му се покаже

тъй както в неговия път,

отровите не го грозят!

А харчените хилядарки,

за други цели се дадат.

И глупостите ни да спрат,

да хвърлим гадните угарки!

И с хайките поети днес,

ще счупим нечий интерес!

 

 

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??