По-грешна от вечерната прогноза
за времето през утрешния ден
е медицинската му диагноза,
че виждаш ли животът е пред мен!
Пред мен, пред мен, а аз след него куцам,
танцувам с януарски ревматизъм,
бях силна, огнена, сега – пърцуца!
Изпи ми силите от драматизъм.
Повярвах му, че истината казва,
но после се оказало лъжовно.
Детекторът му счупен не показва
кое е праведно, кое – греховно.
Изгубени в прогнозата боли ни,
когато ни посочат с оня пръст,
подпираме си думите с причини,
а най-човешкото мълчи на кръст!