17.08.2017 г., 8:47 ч.

Проклет да съм 

  Поезия » Любовна
559 3 4

             Проклет да съм

 

Проклет да съм за твоята любов,

с която ме дари и ме отрови!

Проклет да съм, че бях за теб готов

да окова сърцето си в окови

 

от любовта ти да съм окован!

Ти вместо в Рая в Ада ме изпрати!

Да бъда твоят роб от вси презрян,

да чувам само в своя сън смеха ти.

 

Проклетп да съм! Не мога да се спра!

Ще те обичам даже и във Ада!

И без това без тебе ще умра,

защото знам как влюбеният страда!

 

Проклет да съм, че идваш във съня

и дълго-дълго любиш ме във мрака!

За миг във ден превръщаш ти нощта!

Проклет да съм, че винаги те чакам!

 

Проклет да съм! Но твоята любов

опива ме и бавно ме убива!

Обичам те! На всичко съм готов!

Прооклет да съм! Но ти да си щастлива!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Финалът е много силен!.. Такива любов - пристрастяване наистина завлича в Ада! Поздрави за стиха, Георги!
  • Много ми допадна. Браво!
  • Благодаря, Алекс! Това са стихове от младостта ми! Радвам е, че ти харесват!
  • Ау, жесток стих! Любовната ти лирика е много, много по вкуса ми! Думи простички, страхотен ритъм и силна поанта! Почитания, Гога!
Предложения
: ??:??