12.08.2008 г., 0:43 ч.

Проклетият наркотик 

  Поезия » Друга
727 0 1

     Проклетият наркотик

 

Често срещаният наркотик
прави живота розов, на всеки мъченик.
Живее той ден, до два,
а после среща - със смъртта.

 

Всяка следваща доза тика те към пръстта,
макар и да не осъзнаваш ти това.
Всеки казва ти: "Не трябва!",
затова силно желание за проба се прокрадва.

 

Казваш си: "Веднъж не стига да се пристрастиш"
и затова опитваш да полетиш,
не разбираш ти, че тази проба
води те стремглаво към гроба.

 

И ето, пробва ти веднъж,
ще се опиташ ти на желанието за още да кажеш "Къш",
но късно е вече -
ти пристрастен си, човече.

 

Следва свръх дозата зла,
дето дава ти крила,
но не си от щастие окрилен,
просто тръгнал си повикан от Бога небесен!

© Иван Батев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??