3.03.2006 г., 21:40 ч.

Пролет 

  Поезия
768 0 1
                                                 



                                                 Пролет

                                 

                                           На небето дъга появи се,
                                           тихо в клоните птици запяха.
                                           Бързо вятърът луд осмири се,
                                           слънцето и земята се сляха.


                                           Водата потече във вените
                                           на малките горски потоци.
                                           А после в тревите зелените,
                                           "заплуваха" есело смоците.


                                            Дъждът скри засрамен лицето си,
                                            росата засмя се звънливо.
                                            Пролеттае понесла детето си
                                            и се ражда днес нещо красиво.

© Петя Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не знам защо е оценено толкова слабо. На мен ми харесва. Само може би трябва да помислиш върху последните две строфи.
Предложения
: ??:??