Пролет, ела!
Ах, пролет, ти ухаеща бъди,
с поглед тучен озари нивята,
с полет топъл извеза,
в цветуща радост и земята.
Помилвай ме със топъл дъх,
напий ме с живота – полъх,
поемай ми тъгата – свръх,
разлей се из сърцето с екот.
С шепи ти ме посипи,
живителна надежда, пребъди,
цъфти в цветове препищна,
очакваната обич съживи.
© Ивелина Дамянова Всички права запазени