20.03.2010 г., 0:09 ч.

Пролет пукна 

  Поезия » Друга
1460 0 14

 

 

„Пролет пукна, ние – не!...”

И макар, че закъснява,

пак сме в нашто кафене

да я срещнем, словославим. 

 

В толкоз влюбени души,

в лъчезарните усмивки,

тя разцъфва и теши –

няма как да не разлисти!

 

„Пролет пукна, ние – не!...”

За зелено щом се хванем,

на градинско матине

получаваме подарък.

 

По-голям от тоз – не знам:

Господ пак е дал отсрочка –

на живот под звезден храм

няма днес да слага точка.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??