23.02.2018 г., 13:51 ч.

Пролетен романс 

  Поезия » Любовна
1135 3 15

 
Някак тихо на пръсти
влезе тук Пролетта.
В мойте утрини късни
разцъфтя Любовта.
И нечакани чувства
разгоряха се в мен.
Като синьо изкуство 
стана всеки мой ден.
От очите ми бликна
златоструйна река,
във сърцето поникна
осемцветна дъга.
Уморените птици,
прекосили света,
в мойте зимни зеници
свиха морни крила.
Моя Пролет незнайна,
лудо в мене цъфтиш.
Но снега във косите
няма как да стопиш...

 

23.02. 2018

© Слава Костадинова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя пролет »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??