14.08.2006 г., 15:35 ч.

Пролетно 

  Поезия
644 0 5

Една вълна разби се с крясък
в острата, назъбена скала,

и само бриза горко я оплака

като герой, загинал на война

за лятото,
което не дочака.


Едно море,понесло птици
върху синята си гръд

сънува нашата зелена лодка.
Нощта отстъпи неохотно
на влюбените правото да спят,
и си отиде с котешка походка.

И ето, че и аз като вълна
политам всяка сутрин към скалите,
за да се слея със контура на брега.
По пясъка препускам до насита
и корените стигам под пръстта,
с криле от чайкови пера летя
и стичам се със ромон от стрехите.

Греба със пълни шепи пролетта
и я раздавам, вместо да опитам.

© Илиян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??