Моля, кажете не на шега...
Детска песничка, текст: Драгомир Шопов
Кой разля дъга по пътя?
в локвите от цвят блести.
Слънцето горещо стъпва
в мокри от дъжда следи.
И водата се възнася
над утъпканата кал.
В дим, дъгата бавно гасне
като пролетна печал.
По гърба на Арда – тръпки,
вятърът преде вълни.
По вълните с тихи стъпки
Някой сънено върви.
В облак бял рибар прибира
мрежи тежки от брега.
В люспите на всяка риба –
късче шарена дъга.
11.03.2017
© Мария Димитрова Всички права запазени