15.10.2005 г., 21:39 ч.

ПРОПУСНАТИ НАЧАЛА 

  Поезия
743 0 4

ПРОПУСНАТИ НАЧАЛА

 

В шепи ли да скрия руменеца на изгрева,

та за утре да имам в аванс?

Щом отворя очи, ще е обедно слънцето

и пропуснат поредния шанс,

да го виждам в минути на раждане,

да съм част от началото.

Там, на изток, огньове, подклаждани

от ръката на дивен огняр

избуяват и гаснат в бялото

на деня, незаслужен от мен.

 

И не е ли животът ни низ от пропуснати,

пропиляни, уви, начала?

Петлите пропяват, а щорите - спуснати,

да ме скрият от началото на деня.

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??