1.05.2005 г., 8:21 ч.

Прощално 

  Поезия
910 0 2

Град скучен и някак затворен,

град смазващ със таз сивота,

тук пет години бях забравен,

обикнах го макар и със това.


Отминалите дни не ще забравя,

за мен са те съкровище от лед.

Стопиха се тъй бързо те накрая,

най-хубавото в тях бе чист късмет.


Любов и самота редуваха се често,

лудешки нощи, после празнота.

Не, никак ми не беше лесно

с курсантските привички и тез на любовта.


Жените в този град кошмар са,

порочност с красота замесени в едно.

И сърбаш тази розова попара,

която ти удавил си с вино.


Но всичко ,,хубаво” накрая свършва,

искаш ли го или не.

На петгодишен труд целта постигнах.

Да - лейтенант от Ве Ве Се !

 

/ 10.08.96 – по случай завършването ми/

© Христо Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??