17.05.2018 г., 16:42 ч.  

Природен закон 

  Поезия
592 2 2

 

 

На къс синджир живеем,

с илюзии в критична точка.

Единствен Бог е панацея

и него молим за отсрочка.

 

Сезоните се сменят плавно,

необратимо и безпощадно.

Младостта ни е с изтекла давност,

но есента е цветна, макар и хладна.

 

Не е за упрек и не е вина,

нито повод за "корида".

Шампанското в кръвта ни отшумя,

закон природен е, а не обида.

 

Моментна снимка във анфас,

на двама дълго хляб делили.

Ще продължи единият от нас,

самотен в своето горнило.

 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??