25.09.2019 г., 1:09 ч.

Прощално 

  Поезия » Гражданска
349 1 1

 

Прощално

 

Последният ми пристан е земята.

Ще ме прегърне в хладната си гръд.

Но тя ще ме лиши от светлината

като поеме тленната ми плът.

 

Дали ще съжалявам за живота?

Прекрасен бе! Такъв го изживях!

Обичах лудо! Страдах и жестоко!

Да стана друг така и не успях!

 

Ще ме запомниш ли, това не зная!

След мене друг ще дойде може би?

Дали ще съм във Ада или в Рая

не искам във очите ти сълзи!

 

Обичам те! Дори да ме забравиш

за двамата живей-за теб и мен!

Щастлив ще съм ако цветя оставиш

на гроба ми във някой слънчев ден!

 

Бъди щастлива и живей за двама,

а аз ще съм със тебе всеки час!

Ще чакам тук където друго няма!

А ти живей за двама ни! За нас!

 

24.09.2019 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??