31.10.2007 г., 20:10 ч.

Просто 

  Поезия
641 0 3


Всичко е просто. Аз си тръгвам.
Шумът заглъхва далече.  Аз си тръгвам.
Малко късно е вече.
Вятърът е отнесъл стъпките ти.
И солените капки са прости.
Просто стопен е снега.
Май е късно сега,  но аз тръгвам след тебе.
И не зная дали съм потребна.
Взирам се в калното бяло, а стъпки е нямало.
Нощта е спокойна и черна.
Вярвай в нея, тя ти е верна.
Тя те скри от ръцете ми жадни.
Потъна в гърдите й хладни.
И си тръгвам, стопена и малка.
А там,  горе, наричат ме жалка.
Аз ги чувам,  нощта ги издава.
Тази шумна компания, здрава,
не оставя след нас и пролука.
Там е светло, а тъмно е тука.
Но очите ни светят и питат:
Всички хора на нас ли приличат?

© Зорница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??