8.04.2016 г., 20:50 ч.

Просяк 3 

  Поезия » Гражданска
382 1 1

В Драгалевци той чака

пред вратата на милионер.

И колко от глад плака -

той - беден пенсионер.

 

И там той хлопа

в очакване на хляб поне.

Но чува се:"Стига тропа -

нищо няма да ти дам - не!"

 

И онзи се провикна:
"Нямам нищо, тъпкан си с пари.",

след което чува се:"Няма да откликна,

нека друг да ти дари!"

След което клетви, хули

от устата на клетника излизат.

И лист дървесен вятърът обрули,

но и безсърдечните под земята отиват.

 

Затова хората да си помагат,

когато са в беда

и помощта да не отлагат,

за сърцата им чужд да е леда.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??